Houten dakkapel
Dakkapel offerte aanvragen

Houten dakkapel

Voor meer ruimte en licht in huis kunt u de installatie van een dakkapel overwegen. Dakkapellen worden geproduceerd in zowel een houten als kunststof (doorlinken naar de kunststof pagina hier) versie. Een houten dakkapel is echter niet helemaal gemaakt van hout, maar wordt geproduceerd in een combinatie van materialen. Het basisproduct bestaat wel uit hout, maar de afwerking kan ook van kunststof of aluminium zijn. Desondanks wordt er nog steeds van een houten dakkapel gesproken. Op deze pagina vindt u enkele redenen voor de aanschaf van een houten dakkapel, krijgt u een overzicht van de verschillende houtsoorten en vereiste houtkeurmerken, en wordt u iets wijzer over de prijzen die bij de aanschaf van een houten dakkapel komen kijken. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, of wilt u de prijzen met elkaar kunnen vergelijken? Neem dan contact op via het offerteformulier. Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen.

Vijf redenen voor een houten dakkapel

Houten dakkapellen zijn niet alleen erg mooi, er zijn nog veel meer voordelen aan verbonden. Onze professionals hebben voor u de vijf beste redenen voor de aanschaf van een houten dakkapel voor u op een rijtje gezet.

  • Stevig: een houten dakkapel is vaak steviger dan de kunststof variant. Het hout is goed verankerd en beter bestand tegen de wind.
  • Betaalbaar: de prijzen voor een houten dakkapel zijn relatief laag. Hier staat tegenover dat een kunststof kapel vaak een langere levensduur kent.
  • Direct beschikbaar: houten dakkapellen zijn prefab beschikbaar in veel verschillende standaard maten. Heeft u een heel specifieke wens, dan zijn tegen iets hogere prijzen de kapellen ook op maat te maken.
  • Uitstraling: dankzij de unieke structuur en uitstraling van hout, creëert u met een houten dakkapel een warme sfeer.
  • Isolerend: met een houten dakkapel bespaart u op uw stookkosten. Hiermee verdient u tevens de prijzen van de kapel snel weer terug.

Nadelen

Ondanks de vele voordelen zoals de prijzen, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan de aanschaf van dakkapellen van hout. Zo zijn ze iets moeilijker te plaatsen dan de kunststof variant, doordat het hout veel zwaarder is. Daarnaast vereisen houten dakkapellen meer onderhoud, om houtrot of vochtschade te voorkomen. Bovendien is de levensduur van een houten dakkapel minder lang. Tot slot is het lastiger om een bouwvergunning te krijgen, zorg er dan ook voor dat u op tijd begint met het proces van aanvraag.

Verschillende soorten hout

Een houten dakkapel bestaat uit twee verschillende soorten hout. De leveranciers kunnen gebruik maken van spaanplaten in combinatie met vurenhouten balken, of van multiplex in combinatie met vurenhouten balken. Spaanplaten bestaat uit houtsnippers dat is vermengt met hars. Multiplex bestaat uit meerdere houtlagen die op elkaar zijn geperst. Een combinatie van vurenhouten balken met multiplex of spaanplaten vormen de basis van uw dakkapel. Aan deze stevige basis kunt u nog verschillende vormen van afwerking toevoegen. Hierdoor kunnen de prijzen van een dakkapel variëren, maar creëert u ook een uniek design.

Houtkeurmerk

Het is belangrijk dat u aandacht besteed aan het hout dat voor de dakkapel wordt gebruikt. Wij raden u aan om te kiezen voor een kapel die in ieder geval een CE markering heeft. Met een CE markering wordt aangetoond dat het product aan alle eisen voldoet die nodig zijn voor een goed gebruik. Daarnaast willen wij u adviseren te kiezen voor houten producten met een houtkeurmerk. Twee bekende keurmerken zijn het FSC en het PESC keurmerk. Beide keurmerken staan garant voor een verantwoord bosbeheer. Hiermee verzekert u zich ervan dat uw houten dakkapel niet nadelig is geweest voor het milieu en duurzaam is geproduceerd.

Isolatie

Houten dakkapellen hebben vaak een hogere isolatiewaarde dan kunststof dakkapellen. Het is hierbij wel belangrijk dat de isolatie goed uitgevoerd wordt. Wanneer het frame is opgebouwd, wordt er begonnen aan de isolatie van het dakkapel. De specialist zal de open gedeeltes van het frame vullen met isolatiemateriaal. De buitenkant van het frame wordt dan voorzien van een dampdoorlatende folie. Aan de binnenkant van het frame wordt juist dampdichte isolatiefolie gebruikt. Deze manier van isoleren wordt warme isolatie genoemd en wordt het meest gebruikt door de specialisten. Een andere manier van isoleren is een koude isolatie. Bij een koude isolatie wordt het isolatiemateriaal direct op het frame gemonteerd onder de dakbedekking. De isolatie kan oplopen tot R.c. 3,5. Beide vormen van isolatie zijn voordelig voor u: dankzij de goede isolatie bespaart u op stookkosten. De prijzen voor de installatie en het onderhoud van uw dakkapel hebt u dan ook snel weer terugverdiend.

Prijzen en merken

Zoals u nu weet wordt kan een dakkapel op verschillende manieren opgebouwd en geïsoleerd worden. De ene manier van opbouwen is arbeidsintensiever dan de ander, dat zult u ook weer terug zien in de uiteindelijke prijzen. De prijzen zijn bovendien afhankelijk van de afmetingen en de vorm van afwerking. Hierbij moet u denken aan prijzen van rond de 2000 euro voor een standaard afmeting, en prijzen oplopend tot de 7500 euro voor een dakkapel die op maat is gemaakt. Daarnaast kunnen prijzen fluctueren naar aanleiding van het merk waar u voor kiest. Bekende merken zijn onder andere Gealan, Velux, en Gayko. Hiermee bent u meer geld kwijt, maar bent u verzekerd van een hoge kwaliteit.

Vrijblijvende offerte

Wat een groot voordeel van hout is, is dat u aan de hand van uw budget kan zien wat de mogelijkheden zijn. Bent uw benieuwd geraakt naar de mogelijkheden voor u? Vraagt u dan eens een offerte aan door het onderstaande formulier in te vullen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Zo kunt u zelf de prijzen vergelijken. Hierdoor kiest u altijd voor de leverancier en de kwaliteit die bij uw budget past. Wij horen graag van u!

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

Kluskeur keurmerk

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de scherpe prijzen die wij hanteren?

Wij overtuigen u graag met een goede aanbieding. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen