Kunststof dakkapel
Dakkapel offerte aanvragen

Een kunststof dakkapel

Wilt u graag extra licht op uw bovenverdieping, en heeft u bovendien behoefte aan extra ruimte? Met een dakkapel haalt u beide in huis, en verhoogt u in dezelfde moeite de waarde van uw woning. Dakkapellen worden geleverd in verschillende materialen. Zo kunt u kiezen voor verschillende soorten dakkapellen van onder meer kunststof of hout. Op deze pagina geven wij u informatie over de voordelen van kunststof dakkapellen, en het onderhoud dat hieraan verbonden is. Daarnaast kunt u hier een overzicht vinden van de verschillende soorten dakkapellen. Bovendien geven wij een overzicht van de mogelijke prijzen, en bieden we u enkele topkwaliteit merken aan. Heeft u meer interesse in een dakkapel van hout? Neem dan een kijkje op onze pagina over houten dakkapellen. Wij zijn u graag van dienst.

Kiezen voor een kunststof dakkapel

U kunt om verschillende redenen de keuze maken voor een kunststof dakkapel. Niet alleen zijn de prijzen voor de montage en het onderhoud relatief laag, kunststof dakkapellen hebben nog meer voordelen. Onze experts hebben ze voor u op een rijtje gezet.
Een kunststof dakkapel:

 • Is onderhoudsarm: u hoeft deze alleen periodiek met een vochtige doek af te nemen.
 • Isoleert goed: hierdoor bespaart u op de stookkosten.
 • Genereert ruimte en licht: wanneer we een kunststof dakkapel vergelijken met andere vormen van opbouw, levert een kunststof dakkapel 25 procent meer licht en ruimte op.
 • Is eenvoudig te plaatsen: dit kan meestal binnen één dag.
 • Uitstekend afgewerkt: kunststof is een zeer precies materiaal, waardoor u altijd een mooi afgewerkte dakkapel heeft.

Montage en onderhoud

Zoals al aangegeven kan een kunststof dakkapel meestal binnen een dag worden geplaatst. Dit komt doordat een kunststof kapel over het algemeen prefab wordt afgeleverd. Op de dag van montage hoeft deze dan alleen nog maar geplaatst te worden. Met een eenvoudig stappenplan is het zelfs mogelijk om uw dakkapel zelf te plaatsen. Hiervoor heeft u wel enige handigheid nodig, maar bespaart u uiteraard sterk in de prijzen. Het onderhoud van een kunststof dakkapel is net als de montage zeer eenvoudig. Dankzij de unieke afwerking met een beschermende laag zult u zien dat een kunststof dakkapel goed bestand is tegen weer en wind. Voor een zeer lange levensduur van de kapel is het aan te raden om deze periodiek af te nemen met een vochtige doek. Zo heeft vuil en stof geen kans om zicht toch te hechten.

Soorten dakkapellen

Er zijn bij de verschillende leveranciers 4 soorten kapellen verkrijgbaar. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is aan u te kiezen voor de dakkapel die het beste bij uw wensen past. Hieronder de vier mogelijkheden.

 1. Plat dak: dit is de soort die in Nederland het meest voorkomt. Kunststof dakkapellen met een plat dak zijn het eenvoudigst te plaatsen en zijn tegen lage prijzen verkrijgbaar. Het nadeel is dat het platte dak relatief veel onderhoud vereist.
 2. Schuin dak: dakkapellen van kunststof met een schuin dak zijn eleganter van design dan de plat dak variant. Daarnaast zijn ze makkelijker in onderhoud, en genereren ze meer ruimte. Hier staat tegenover dat de prijzen iets hoger zijn, en de beschikbaarheid minder groot. Bovendien heeft u voor de plaatsing altijd een bouwvergunning nodig.
 3. Punt dak: een kapel met een puntdak wordt met name gebruikt voor klassieke woningen. Hiermee wordt de waarde van de woning verhoogd en krijgt de woning een mooiere uitstraling. Het nadeel is dat een dakkapel met puntdak ondergeschikt moet zijn aan de dakstructuur, en relatief duur is.
 4. Nokverhoging: tot slot kunt u kiezen voor een nokverhoging. Hiermee installeert u bijna een volledig nieuwe verdieping op uw huis. Een nokverhoging kent echter relatief hoge prijzen en moet altijd met een bouwvergunning geplaatst worden.

Merken en prijzen

De prijzen voor een kunststof dakkapel variëren naar gelang de afmetingen en de hoogte. Bovendien zijn de prijzen afhankelijk van het gekozen design en model. Over het algemeen komende de prijzen voor een kunststof kapel echter niet onder de 3200 euro en kunnen oplopen tot 7500 euro. De aanschaf van een kunststof dakkapel is dan ook een hele investering. Verschillende merken leveren dakkapellen. U kunt onder meer kiezen voor een kunststof dakkapel van Dekeuninck, maar ook LuxKapel en Teha-dakkapel zijn bekende merken. Afhankelijk van uw wensen is er altijd een merk dat bij u past. Wilt u een dakkapel aanschaffen tegen lagere prijzen? Dan kunt u wellicht het beste terecht bij een thuismerk van de lokale bouwmarkt. Let wel dat met lagere prijzen vaak ook een lagere kwaliteit komt kijken.

Direct contact

Wanneer u van plan bent om een dakkapel aan te schaffen is het belangrijk dat u zichzelf eerst goed laat informeren. Wij zijn u graag van dienst en geven u geheel vrijblijvend een advies op maat. Er zijn veel materiaal- en kleurmogelijkheden waarmee u een unieke opbouw kunt samenstellen. Een offerte aanvragen is bovendien vrijblijvend, gemakkelijk en geheel kosteloos. Wij voorzien u van informatie over prijzen en kwaliteit, en stellen advies op maat voor u. Zo kunt u een goede keuze maken voor uzelf. Wij horen het graag van u!

Uw aanvraag:

 • Uw gegevens zijn veilig bij ons
 • Vrijblijvende dienstverlening
 • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

Kluskeur keurmerk

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de scherpe prijzen die wij hanteren?

Wij overtuigen u graag met een goede aanbieding. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen