Prefab dakkapel
Dakkapel offerte aanvragen

Prefab dakkapel

Prefab is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van bouwconstructies. Prefab is de afkorting voor het Engelse woord ‘prefabricated’. Dit betekent dat prefab constructies al in de fabriek of werkplaats (gedeeltelijk) in elkaar worden gezet. Een prefab dakkapel kan dus kant en klaar worden geleverd en direct geplaatst. Daarnaast is het mogelijk om een gedeeltelijke prefab dakkapel aangeleverd te krijgen. Dit houdt in dat de dakkapel als een soort bouwpakket in elkaar kan worden gezet. De prijzen voor een prefab dakkapel zijn ondanks de hoge mate van voorwerk niet hoger dan die van standaard dakkapellen. Wel wordt dankzij het vel voorwerk de rompslomp van een verbouwing grotendeels voorkomen. Prefab dakkapellen kunnen binnen één dag worden geplaatst. Heeft u interesse in de aanschaf van een voorgefabriceerde dakkapel? Of wilt u weten wat de prijzen voor uw specifieke wensen zijn? Neem dan contact op via het contactformulier aan de zijkant van deze pagina. Wij proberen u binnen twee werkdagen van de gewenste informatie te voorzien.

Voordelen prefab dakkapel

Prefab dakkapellen kennen verschillende voordelen in verhouding tot bij de woning zelf te bouwen dakkapellen. Het grootste voordeel is dat voorgefabriceerde dakkapellen snel en makkelijk worden geplaatst. Dit is echter wel afhankelijk van de geschiktheid van uw woning voor de plaatsing. Een tweede voordeel is dat de kapel perfect waterdicht en isolerend is doordat deze in de fabriek gebouwd wordt. Hierdoor kunnen deze eigenschappen al tijdens de productie worden getest. Het derde voordeel is de lange levensduur van de prefab dakkapel. De dakkapel kan wel tot 60 jaar mee gaan. Tot slot is een groot voordeel dat de voorgefabriceerde dakkapel in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar is. Hierdoor kunt u deze perfect aanpassen aan uw wensen en het aanzicht van de buurt.

Nadelen

Ondanks de vele voordelen zijn er enkele nadelen verbonden aan de vaste dakkapel. Het is namelijk niet mogelijk om op elk dak een prefab dakkapel te plaatsen. Dit is afhankelijk van aspecten zoals de hellingshoek van het dak, en de dakconstructie. Bovendien moet uw dak ook bereikbaar zijn door een kraanwagen. Ten tweede kan een prefab dakkapel niet exact op maat worden gemaakt. U bent dan ook afhankelijk van de standaard maten. Desondanks is er een grote verscheidenheid aan maten beschikbaar.

Productie en plaatsing

Het maken van een dakkapel in een fabriek neemt ongeveer twee tot vier werkdagen in beslag, afhankelijk van het model. Wanneer u voor een nokverhoging kiest, neemt dit meer tijd in beslag en geldt er ook een langere levertijd. Wanneer u voor uzelf heeft besloten om een prefab opbouw te bestellen, wordt er in overleg met u een plaatsingsdatum afgesproken. Om de dakkapel dezelfde dag nog geplaatst te hebben zal er bij voorkeur van de specialisten in de ochtend al begonnen worden met werken. Voordat de voorgefabriceerde dakkapel geplaatst kan worden dient er een gat te worden uitgemeten in uw dak. Na de uitmeting wordt het gat in uw dak uitgezaagd. Dit is een nauwkeurig werkje en moet heel precies uitgevoerd worden. Wanneer het niet goed wordt uitgevoerd, bestaat er de kans dat er lekkage ontstaat. Onze specialisten gaan daarom uiterst voorzichtig te werk. Door de ruime ervaring zijn zij in staat om efficiënt en snel de plaatsing van een dakkapel voor te bereiden. Nadat alle voorbereidingen zijn uitgevoerd arriveert de hijskraan die de prefab opbouw op zijn plaats zet. Dat gebeurt allemaal nog op dezelfde dag. Aan het einde van de dag zijn alle werkzaamheden verricht en is alles netjes afgewerkt. U geniet vervolgens van extra ruimte en meer lichtinval.

Gratis en vrijblijvende offerte

De prijzen van prefab dakkapellen zijn afhankelijk van de afmeting en de hoeveelheid voorbereidende werkzaamheden. Ondanks de beperkte hoeveelheid werk bij u thuis zijn de prijzen voor een voorgefabriceerde opbouw ongeveer gelijk aan die van een standaard dakkapel. De gemiddelde prijzen voor prefab dakkapellen komen rond de vierduizend euro te liggen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Vraag dan een map met informatie bij ons aan. Wij zijn tevens bereikbaar voor meer vragen, en kunnen ook bij u langskomen om enkele metingen te verrichten. Als u benieuwd bent naar het vergelijken van de prijzen of wilt weten wat de exacte prijs voor uw woning zijn, vul dan het offerteformulier in. Wij bieden u deze geheel gratis en vrijblijvend aan. Wij horen graag van u!

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

Kluskeur keurmerk

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de scherpe prijzen die wij hanteren?

Wij overtuigen u graag met een goede aanbieding. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen