Dakraam
Dakkapel offerte aanvragen

Dakramen

Wilt u op uw zolder een extra slaapkamer of kantoor creëren? Dan wilt u natuurlijk zoveel mogelijk gebruik maken van het natuurlijk daglicht om de ruimte te verlichten. U kunt hiervoor het beste kiezen voor de installatie van één of meerdere dakramen. Dakramen zorgen in een schuin of plat dak voor een betere lichtinval en een hoge lichtopbrengst tegen relatief lage prijzen. Daarnaast wordt door de installatie van een dakraam de ruimte goed geventileerd. Heeft u naast meer licht, ook behoefte aan meer ruimte op uw bovenverdieping? Dan kunt u kiezen voor het inbouwen van een dakkapel. Door een dakkapel creëert u meer ruimte dan met de installatie van een dakraam. Aan het inbouwen van een dakkapel zitten echter veel hogere prijzen verbonden. Bij Dakkapel Nu bent u aan het juiste adres voor dakramen in alle soorten en maten. Onze specialisten leveren de dakramen niet alleen, zij plaatsen deze ook voor u. Heeft u interesse in de aanschaf van één of meerdere dakramen, wilt u weten welke prijzen komen kijken bij de inbouw van een dakkapel, of wilt u prijzen voor verschillende producten met elkaar vergelijken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Eén van onze medewerkers zal uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Verschillende dakramen

Waren er tot voor kort nog maar één model dakraam te koop, tegenwoordig bestaat er een groot assortiment aan modellen, merken en prijzen. U kunt onder meer kiezen voor:

  • Een tuimelraam. Het tuimelraam draait naar binnen om een centrale as. U kunt het best voor tuimelramen kiezen als u dakramen zoekt tegen lage prijzen, en met een eenvoudig besturingssysteem. Het nadeel van een tuimelraam is de beperking in ruimte doordat hij naar binnen kantelt. Hiertegenover staat echte de optimale lichtinval en het eenvoudig onderhoud.
  • Een uitzetraam. In tegenstelling tot een tuimelraam, opent een uitzetraam naar buiten. Hierdoor heeft u met deze dakramen meer ruimte binnenshuis, maar wordt het onderhoud van de dakramen bemoeilijkt. Doordat een uitzetraam met een vleugel naar buiten draait kunt u hiermee genieten van een wijds uitzicht.
  • Een top tuimelraam. Dit type dakraam is ideaal voor mensen die willen genieten van het uitzicht en een goede ventilatie voor hun bovenverdieping zoeken. Dakramen met een top tuimel systeem draaien boven de middenas. Ze zijn met name aan te raden voor lange mensen, die op deze manier hun hoofd niet stoten.
  • Een dakuitgang. Dakuitgangen zijn dakramen waarmee u tevens een toegang creëert naar het dak. Een dakuitgang is dan ook uitermate geschikt als brandroute. Dakuitgangen kennen echter wel hogere prijzen dan dakramen.
    Alle soorten dakramen zijn overigens beschikbaar in verschillende soorten, maten, en designs. U kunt dan ook altijd kiezen voor een model en type dat bij u past.

Kiezen voor een dakraam of een dakkapel?

Naast de keuze voor dakramen, is het ook mogelijk te kiezen voor een dakkapel. Met een dakkapel vergroot u de ruimte van uw bovenverdieping, wat veel mensen ertoe zet te denken dat een dakkapel altijd te verkiezen is boven een dakraam. Wij zetten voor u echter de voor- en nadelen van zowel dakraam als dakkapel op een rijtje.

Dakkapel

Met een dakkapel haalt u ten eerste meer licht en ruimte in huis. Met een dakkapel kunt u enkele vierkante meters loopruimte extra creëren. Zo heeft u bijvoorbeeld ook extra ruimte voor een bureau of dubbel bed. Daarnaast heeft een dakkapel als voordeel dat u hiermee de waarde van uw woning verhoogt. Bovendien is een dakkapel onderhoudsarm. Afhankelijk van het materiaal hoef u hem alleen af en toe aan de buitenkant schoon te maken of te schilderen. Het nadeel van een dakkapel is dat deze bij verschillende woningen niet geplaatst mag worden, dat ze redelijke hoge prijzen hebben, en dat de variatie in stijlen relatief beperkt is.

Dakramen

Een dakraam heeft enkele voordelen ten opzichte van een dakkapel. Zo produceren dakramen dankzij de schuine ligging een hogere lichtinval, en vereisen ze minder onderhoud. Dankzij de grote verscheidenheid aan soorten en maten is er bovendien altijd een dakraam in de door u gewenste stijl. Dakramen hebben bovendien lagere prijzen dan een dakkapel. Het nadeel van dakramen is dat u hiermee de ruimte extra kunt beperken. Daarnaast kunnen stookkosten oplopen doordat u een minder goede dakisolatie heeft.

Merken en prijzen

Dakramen en dakkapellen worden geleverd in verschillende merken en tegen verschillende prijzen. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen van het raam, en de voorwaarden die u hieraan stelt. Daarnaast maakt geeft de keuze voor een bepaalde stijl ook verschil in prijzen. Prijzen zijn bovendien afhankelijk van het merk dakraam waar u voor kiest. Dakramen worden onder meer geproduceerd door leveranciers als: Velux, Roto, Fakro, Winstar en Rooflite. Met deze merken weet u dat de kosten iets hoger zijn, maar dat de prijzen wel opwegen tegen de hoge kwaliteit. In onderstaand overzicht vindt u de gemiddelde minimale prijzen van dakramen als een richtlijn.

Soort dakraam Prijs
Tuimelraam € 230,00
Uitzetraam € 120,00
Top tuimelraam € 250,00
Dakuitgang € 410,00

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de aanschaf van dakramen of een dakkapel? Wilt u de prijzen van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken? Neem dan contact op met Dakkapel Nu via het contactformulier. Wij bieden u verschillende offertes van leveranciers uit uw regio, deze kunt u dan zelf met elkaar vergelijken. De montage van een dakraam is niet heel moeilijk. Wilt u hier echter graag assistentie bij? Ook dan kunt u bij ons terecht. Bij Dakkapel Nu werken ervaren professionals, die u graag van dienst zijn.

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

Kluskeur keurmerk

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de scherpe prijzen die wij hanteren?

Wij overtuigen u graag met een goede aanbieding. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen